نوزادان چقدر ریسک ابتلا به کووید-۱۹ دارند؟ آیا نوزادان متولدشده از مادران مبتلا به کووید-۱۹ در طول بارداری، ریسک بالاتری برای داشتن پیامدهای نامطلوب دارند؟
در این مطلب میتوانید با پاسخهایی از اطلاعات بهروز منابع علمی دنیا، به این سؤالات و دیگر سؤالات مشابه آشنا شوید.
نوزادان چقدر ریسک ابتلا به کووید-۱۹ دارند؟
در مورد نوزاد فوتشدهٔ مبتلا به کووید-۱۹ در امریکا نیز هنوز اطلاعات دقیقی از علت مرگ مشخص نیست.اطلاعات كمی در مورد علائم كودكان مبتلا به کووید-۱۹ وجود دارد و گزارشهای محدود نیز حاکی از آن است که کودکان آلوده معمولاً علائم خفیفی شبیه سرماخوردگی، مانند تب، آبریزش بینی و سرفه دارند. در مواردی نیز عوارض شدید در کودکان مانند سندرم دیسترس تنفسی حاد یا شوک عفونی گزارش شده است، اما به نظر میرسد که غیرمعمول باشند، اما بچههایی که عارضههای زمینهای دارند ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند.
در هر صورت، این اطلاعات موجود هم به معنای آن نیست که کودک شما میتواند به راحتی نوزادتان را از خانه بیرون ببرید یا اقدامات بهداشتی را در مورد او رعایت نکنید.
ابتلای مادر به کووید-۱۹ در دوران شیردهی برای نوزاد چه خطری دارد؟
هیچ شواهدی از وجود این ویروس در شیر مادران مبتلا به کووید-۱۹ یافت نشده است و هیچ اطلاعاتی در مورد انتقال ویروس ایجادکنندهٔ کووید-۱۹ از طریق شیر مادر وجود ندارد.در سری موارد محدودی که تا به امروز گزارش شده است، هیچ شواهدی از وجود ویروس در شیر مادران مبتلا به کووید-۱۹ یافت نشده است و هیچ اطلاعاتی در مورد انتقال ویروس ایجادکنندهٔ کووید-۱۹ از طریق شیر مادر وجود ندارد، یعنی، اینکه آیا این ویروس در شیر یک زن مبتلا به آن وجود دارد یا نه، هنوز مشخص نیست!
در صورت ابتلا به کووید-۱۹ میتوان به نوزاد شیر داد؟
کارشناسان هنوز به طور قطع نمیدانند که آیا کووید-۱۹میتواند از طریق شیر مادر منتقل شود یا نه، اما در مطالعات محدود روی زنان مبتلا به کووید-۱۹و همچنین سارس-کوو (SARS-CoV) این ویروسها در شیر مادر پیدا نشده است و چیز دیگری که مشخص است اینکه ویروس آنفلوانزا از طریق شیر مادر منتقل نمیشود.
از طرفی، شیر مادر میتواند کودک را از بسیاری بیماریها محافظت کند و بهترین منبع تغذیه برای بیشتر کودکان است. اما اگر تست کووید-۱۹ شما مثبت شده است یا علائمی از این بیماری دارید، باید در مورد شروع یا ادامهٔ شیردهی با کمک پزشک خود تصمیمگیری کنید.در هر صورت، شما باید تمام موارد احتیاطی را رعایت کنید تا از انتقال ویروس به کودک خود جلوگیری کنید، از جمله شستن دستها قبل از تماس با کودک و پوشیدن ماسک در هنگام شیردهی.
همچنین اگر شیر خود را میدوشید، قبل از تماس با هر قسمت پمپ شیردوشی یا شیشهشیر، دستهای خود را بشویید و توصیههای مربوط به تمیز کردن صحیح پمپ بعد از هر بار استفاده را دنبال کنید و در صورت امکان، خیلی بهتر است اگر شخص دیگری کودکتان را با شیر دوشیدهشده تغذیه کند.
پاسخ دهید
مشاهده نظرات